Ulovligt at bede diabetespatienter dokumentere hjælpemiddelbehov Mange medlemmer af Diabetesforeningen oplever, at kommunen beder dem selv skaffe dokumentation for deres behov for bl.a. hjælpemidler og specialkost. Lovstridigt, siger foreningen.

Når en diabetespatient skal ansøge kommunen om økonomisk hjælp til f.eks. specialkost eller hjælpemidler som kanyler og insulin, er det ifølge Diabetesforeningen kommunen, der har til ansvar at indhente dokumentation fra den praktiserende læge. Desværre oplever foreningen, at flere medlemmer henvender sig og beder om hjælp, fordi kommunen har bedt dem selv sikre dokumentation, for eksempel ved at aflevere en journaludskrift. Men det er både i strid med loven og med aftalen mellem KL og Lægeforeningen, siger chef for Rådgivning...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind