Kommuner kan tvinge diabetespatienter til at gå rundt med en flaske vand Kommunerne kan med afgørelse fra Ankestyrelsen tvinge insulinkrævende diabetespatienter til altid at skulle gå rundt med en flaske med vand og druesukkerpulver i tilfælde af lavt blodsukker.

Insulinkrævende diabetespatienter har brug for druesukker for at kunne afværge kritisk lavt blodsukker og mulige insulinchok. Derfor har stort set alle med diabetes, der får insulin, altid druesukker på sig i tabletform for en sikkerheds skyld. Men fremover skal de i stedet gå rundt med en hjemmeblandet flaske med druesukkerpulver og vand. Det er konsekvensen af en ny principiel afgørelse fra Ankestyrelsen sendt til landets kommuner. Det er en afgørelse helt løsrevet fra virkeligheden, skriver Diabetesforeningen på sin hjemmeside. Signe...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.