Forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med demens på plejehjem stiger I seks af ti kommuner er forbruget af antipsykotika til mennesker med demens steget fra 2016 til 2020. Det viser en undersøgelse fra Alzheimerforeningen. Foreningens direktør siger, at demenshandlingsplanen har spillet fallit.

Forbruget af antipsykotisk medicin blandt mennesker med demens skulle ned. Det besluttede Folketinget som en del af den Nationale Demenshandlingsplan i 2016. Faktisk skulle det halveres inden 2025. Der er et godt stykke vej, før dette mål bliver opnået, for forbruget af antipsykotisk medicin til mennesker med en demenssygdom i Danmark er stagneret, og forbruget er steget på plejehjem fra 25,3 pct. i 2016 til 27,5 pct. i 2020. Andelen af mennesker med demenssygdom uden for plejehjemmene, der får antipsykotisks...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind