Motivations­samtaler med lægen hjælper de mest udsatte borgere Ved hjælp af to motivationssamtaler hos egen læge har en gruppe udsatte borgere tabt sig og fastholde vægttabet i et helt år. Det peger ifølge studiets bagmand på et stort potentiale for mere lighed i sundhed – men strukturerne står i vejen.

To samtaler med fokus på patientens stærke sider og ressourcer hos praktiserende læger, der er efteruddannet i adfærdspsykologi. Det er den – umiddelbart – simple opskrift på en imponerende præstation. Det er nemlig lykkedes for et nordjysk forskningsprojekt at få en gruppe udsatte borgere til at tabe knap 5 kilo og fastholde vægttabet i et år. »Disse resultater viser meget håndfast, at en tilgang med fokus på patientens ressourcer frem for deres risici har et stort forebyggelsespotentiale,« fortæller praktiserende læge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind