Reform af SOSU-uddannelse adskiller assistent- og hjælperuddannelse En nytænkning af SOSU-uddannelsen skal bane vejen for en stærkere, mere relevant faglighed hos især assistenterne.

Fra 1. januar 2017 bliver social- og sundhedsuddannelsen (SOSU) ændret for anden gang på kort tid. Men denne gang bliver forandringen fundamental – uddannelsen splittes nemlig op, så hjælperuddannelsen fremover er én uddannelse, mens assistentuddannelsen er en anden. Det sker i erkendelse af, at hjælpere og assistenters opgaver i dag er mere forskellige, end da social- og sundhedsuddannelsen blev skabt, og at især assistenternes opgaver er blevet langt mere komplicerede. Derfor er behov for at skille tingene ad, så der kan...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.