Lederudvikling er afgørende for at løfte patientsikkerhedskultur En ny ph.d.-afhandling konkluderer, at fokus på lederudvikling hænger tæt sammen med kulturen omkring patientsikkerhed: Det ene kan løfte det andet.

En ny ph.d.-afhandling har for første gang undersøgt sammenhængen mellem ledelse og patientsikkerhedskultur i en dansk kontekst. Konklusionen er, at der er en ganske tæt sammenhæng mellem medarbejdernes opfattelse af, hvordan patientsikkerhed er implementeret og udleves – patientsikkerhedskulturen – og en ledelse, der arbejder med at udvikle sig. »Man kan skabe ret exceptionelle forbedringer af patientsikkerhedskulturen ved at adressere ledelserne,« siger Solvejg Kristensen, der er ansvarlig for afhandlingen. I den har hun lavet fire forskellige studier, der har fungeret som fire...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind