Lægekonsulenter skal inddrages tidligere I stedet for at sætte det afsluttende punktum i en sag bør lægekonsulenter bringes tidligt ind i den kommunale beskæftigelsesindsats, mener formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab. Han bakkes op af en privatpraktiserende psykiater med stor erfaring som lægekonsulent.

»Kommunerne vil få mere ud af den lægefaglige ekspertise, hvis de bruger den proaktivt – på en for borgeren fremadrettet måde – frem for som en stopklods for udbetaling af en ydelse sidst i forløbet.« Sådan siger Torsten Bjørn Jacobsen, der er formand for Dansk Psykiatrisk Selskab. Han forholder sig til lægekonsulenternes rolle i kommunerne på bagkant af den megen debat om den stærkt kritiserede psykiater Piet Casier, der lavede tusindvis af speciallægeerklæringer for en række kommuner, bl.a. Norddjurs. Selvom...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind