Fire ugers pusterum til trængte hospitaler
Foto: Lars Bech

Fire ugers pusterum til trængte hospitaler Udrednings- og behandlingsgarantien er suspenderet i foreløbigt fire uger. En nødvendig og hårdt tiltrængt beslutning, mener både Lægeforeningens formand og formanden for Dansk Kirurgisk Selskab.

På anbefaling af Epidemikommissionen har et flertal i Folketingets Epidemiudvalg i går vedtaget at suspendere udrednings- og behandlingsgarantien, der med lovmæssige tidsfrister giver patienterne hurtig adgang til hospitalshjælp. Suspenderingen gælder foreløbig i en periode på fire uger. Årsagen til suspenderingen er den igangværende og eskalerende COVID-19-pandemi, og det vedvarende pres på sundhedsvæsenets kapacitet. Lægeforeningens formand Camilla Noelle Rathcke mener, at tiltaget er stærkt påkrævet i den aktuelle situation. »Der er tale om skridt, som er nødvendige for at sikre kapacitet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind