Hårdt ramte KOL-patienter fortsætter med at ryge 39 pct. af de absolut hårdest ramte KOL-patienter ryger fem år efter, at de er begyndt i et ambulatorium, viser studie. Og det lykkes heller ikke særligt godt at få yngre KOL-patienter til at skodde smøgerne.

At være hårdt ramt af lungesygdommen KOL betyder ikke nødvendigvis et rygestop. Mange patienter ryger videre i årevis, selvom deres sygdom er fremskreden. I et stort landsdækkende registerstudie har ph.d.-studerende Sandra Søgaard Tøttenborg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet fulgt 3.233 danske KOL-patienter, der røg ved første besøg i et lungeambulatorium, fra 2008 til 2012. Og resultaterne er ikke ligefrem opmuntrende. Mens der ses stor social ulighed i patienternes evne til at kvitte smøgerne, lykkes det heller ikke at...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.