Antallet af genoptræningsplaner i kommunalt regi er fortsat stigende. Det viser en ny analyse fra KL med centrale data fra genoptræningsområdet fra 2015. Siden kommunalreformen i 2007 har kommuner oprustet gevaldigt på området for genoptræning. Udviklingen for 2015 viser de samme tendenser som i de tidligere år, hvor der fortsat er flere patienter, som får genoptræning efter udskrivning fra sygehus. Samtidig kan den øgede aktivitet også aflæses i de kommunale udgifter til genoptræning. I efteråret 2014 blev bekendtgørelsen om genoptræningsplaner...

Midlertidige pladser fylder mere og mere i sundhedsvæsenet: Men få steder er der en fast læge tilknyttet I et nyt udspil foreslår KL og PLO fast lægedækning på kommunernes midlertidige pladser. De seneste tre år har Finn Rønholt været fast læge på de midlertidige pladser i Gladsaxe Kommune, og han er ikke i tvivl: Fast lægedækning er en nødvendighed med tanke på borgernes skrøbelige tilstand.
Skriv en kommentar
Folketinget vedtager lov om genoptræningsgaranti En ny lov om genoptræningsgarantien blev i sidste uge vedtaget af Folketinget. »Det er helt uacceptabelt, at kommunerne kun får cirka en måned til at føre en meget omfattende lovgivning ud i livet,« lyder det fra KL-formand Jacob Bundsgaard.
Skriv en kommentar
KL om genoptræningsgaranti: Kvaliteten er på spil Jette Skive, formand for KL’s sundheds- og ældreudvalg, er kritisk over for regeringens planer om at indføre den såkaldte genoptræningsgaranti. Hun mener, det bliver svært at sikre den faglige kvalitet.
Skriv en kommentar
KL er skeptisk over for genoptræningsgaranti KL ser mange udfordringer i indførelsen af frit valg af genoptræning inden for syv dage. Blandt andet er kvaliteten af genoptræning truet, vurderer foreningen.
Skriv en kommentar
KL om genoptræningsgaranti: Det bliver dyrere end i dag Det bliver dyrere, og der er risiko for, at kvaliteten falder, siger Thomas Adelskov (S), formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg om regeringsudspillet om genoptræningsgaranti.
Skriv en kommentarKommuner har gode KOL-tilbud, men ingen ved, hvor mange der får dem Kommunerne får ros for deres tilbud til borgere med KOL, men det er umuligt at sige hvor mange, der faktisk får glæde af tilbuddene, lyder det fra professor i lungemedicin.
Skriv en kommentarSådan kan kommunerne forbedre kræftrehabiliteringen Videnscenter for Rehabilitering og Palliation, Kræftens Bekæmpelse og KL har i fællesskab udgivet en rapport, der opsamler erfaringer fra en stor konference om kommunal rehabilitering efter kræftforløb.
Skriv en kommentarKL og Scleroseforeningen udgiver fælles anbefalinger Siden kommunalreformen har kommunerne haft det fulde ansvar for sammenhængende rehabiliteringsforløb til borgere med sclerose. Men indsatsen kan blive bedre, og derfor udgiver KL og Scleroseforeningen i fællesskab et sæt anbefalinger.
Skriv en kommentarDigitale genoptræningsplaner forsinket Nye digitale genoptræningsplaner skulle have været klar til brug i kommunerne fra oktober 2015, men en forsinkelse betyder, at ibrugtagningsdatoen er udskudt til 2. maj 2016.
Skriv en kommentar29 dages forskel på ventetid til genoptræning skyldes fejlkodning I landets hurtigste kommune går der ifølge tal fra Sundhedsministeriet tre dage fra genoptræningsplan til første session. I den langsomste kommune er tallet 32. Den store forskel skyldes dog ikke langsommelighed, men registreringspraksis.
Skriv en kommentar
KL-formand efterlyser plan for flere hænder På KL’s topmøde i Aalborg pointerede formand Martin Damm (V), at hverken ældre- eller sundhedsreform kommer til at virke, hvis ikke, der kommer styr på arbejdskraften. Men hvor den skal komme fra, er der ikke noget klart politisk svar på.
Skriv en kommentar