29 dages forskel på ventetid til genoptræning skyldes fejlkodning I landets hurtigste kommune går der ifølge tal fra Sundhedsministeriet tre dage fra genoptræningsplan til første session. I den langsomste kommune er tallet 32. Den store forskel skyldes dog ikke langsommelighed, men registreringspraksis.

Kommunerne står for cirka 80 pct. af danskernes genoptræning. Og det er vigtigt, at borgerne kan regne med hurtig betjening, når de for eksempel bliver udskrevet fra sygehuset og skal i gang med at træne op efter en sygdom eller skade. I det lys er det positivt, at medianventetiden på genoptræning er faldet en smule de seneste år, så den nu er 15 dage på tværs af landet. Til gengæld er der tilsyneladende store geografiske forskel på, hvor længe borgerne må...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.