Kommunerne står for cirka 80 pct. af danskernes genoptræning. Og det er vigtigt, at borgerne kan regne med hurtig betjening, når de for eksempel bliver udskrevet fra sygehuset og skal i gang med at træne op efter en sygdom eller skade. I det lys er det positivt, at medianventetiden på genoptræning er faldet en smule de seneste år, så den nu er 15 dage på tværs af landet. Til gengæld er der tilsyneladende store geografiske forskel på, hvor længe borgerne må...

DGI samarbejder med kommuner om træning Fem kommuner tester sammen med DGI en helt ny måde at arbejde sammen på: Idrætsforeninger udbyder specialiseret træning til f.eks. ryg- og hjerte-karpatienter, og kommunerne kan frit henvise til tilbuddene.
Skriv en kommentarLemvig-borgere venter kortest på genoptræning Med en ventetid på kun tre dage har Lemvig Kommune landets korteste ventetid på genoptræning. Det skyldes bl.a. systematisk arbejde med registreringspraksis.
Skriv en kommentar
Tre hovedaktører: Her er ældreplejens største problemer Sundheds- og ældreministeren vil skabe en mere værdig ældrepleje og har derfor indkaldt til topmøde i samarbejde med KL, FOA og Ældre Sagen. De tre parter kommer her med deres bud på ældreplejens største problem.
Skriv en kommentar
Kommunal visitator er rykket ind på Holbæk Sygehus Odsherred Kommune og Holbæk Sygehus har stor succes med fremskudt visitation, hvor kommunal visitator Helle Andersen tre dage om ugen rykker sit arbejde ind på sygehuset.
Skriv en kommentarEn dag i en akutsygeplejerskes liv Kommunal Sundhed har fulgt en akutsygeplejerske i Slagelse Kommunes nystartede akutteam.
Skriv en kommentar
»Det er ikke nok at juble over en plan« Det skorter ikke på forventninger til den kommende plan for det nære sundhedsvæsen, men man bør nok modificere sine forventninger lidt, siger sundhedsøkonom.
Skriv en kommentarFrederikshavn forhindrer fejlsynkning I Frederikshavn Kommune har tidlig opsporing og en forebyggende indsats begrænset antallet af lungebetændelser på grund af fejlsynkning, og derigennem begrænset antallet af genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Ældreminister om reformen: Vi har lavet et skelet. Det er det, I som kommuner nu skal fylde ud Når den nye ældrereform træder i kraft, og der sker en frisættelse af ældreområdet, kommer det til at kræve tillid til hinanden, men også forventninger og god ledelse, hvis missionen skal lykkes. Sådan lyder det fra KL og ældreministeren, der dog ikke vil se, det frie valg ende i ulighed for borgerne.
Skriv en kommentar
FOA og KL mener ikke, at centralisering vil styrke de nære tilbud til borgerne FOA og KL opfordrer til en fortsat kommunal organisering af ældreplejen forud for forhandlingerne om en sundhedsreform.
Skriv en kommentar
Kommunerne savner prepping-plan for ældre og svage Ældre Sagen mener, at det er uacceptabelt, at der ikke er en central beredskabsplan for de svageste ældre i samfundet.
Skriv en kommentar
Det allervigtigste svar på ældreområdets udfordringer blafrer stadig i vinden På trods af masser af roser til ældrereformen, er der på KL’s Social- og Sundhedspolitisk Forum 2024 ikke noget svar på det allerstørste spørgsmål i forhold til at få en velfungerende ældrepleje.
Skriv en kommentar