Nyt forskningsprojekt skal undersøge én indgang for socialt udsatte til sundhedsvæsenet
Lektor Viola Burau og postdoc Michael Fehsenfeld fra Aarhus Universitet skal undersøge, hvordan det påvirker socialt udsattes livskvalitet, når de får én indgang til sundhedsvæsenet.Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

Nyt forskningsprojekt skal undersøge én indgang for socialt udsatte til sundhedsvæsenet Lektor Viola Burau og postdoc Michael Fehsenfeld mener, at det er helt centralt, at socialt udsatte får lettere adgang til sundhedsvæsenet. Hvordan skal de undersøge i nyt forskningsprojekt.

Virkeligheden for socialt udsatte er, at de hyppig er kontakt med sundhedsvæsenet og har ringe muligheder for at få adgang til og gavn af de sundhedsydelser, de har brug for. Det påvirker social udsatte hårdt, når de skal henvende sig flere steder for at få adgang til forskellige sundhedsydelser.

Der bør i stedet været én indgang til sundhedsvæsenet for socialt udsatte, mener lektor Viola Burau og postdoc Michael Fehsenfeld fra Aarhus Universitet. De har netop fået 1 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og 300.000 kr. fra Helsefonden som støtte til et forskningsprojekt, der skal undersøge en lettere adgang til sundhedsvæsenet for socialt udsatte. Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Forskningsprojektet løber over de næste 18 måneder, hvor Viola Burau og Michael Fehsenfeld skal undersøge, hvad en indgang i form af et fleksibelt kerneteam med fagprofessionelle fra både regionen og kommunen betyder for socialt udsatte.

Forskerne skal undersøge de erfaringer, som borgere med svær psykisk sygdom har med sundhedsvæsenet. Ud fra erfaringerne vil de identificere de organisatoriske praksisser, som understøtter en sammenhængende sundhedsadgang. De undersøger også, hvordan skiftet til et fleksibelt kerneteam påvirker borgerens sundhed og livskvalitet samt samfundets sundhedsomkostninger.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.