Organisation og personlighed er afgørende for succes med koordinatorer Seks sygehuse har testet, hvordan sundhedskoordinatorer bedst skaber sammenhæng mellem sygehuse og kommuner, når det kommer til borgerrettet forebyggelse.

Hvor meget tid skal hospitalernes sundhedskoordinatorer bruge hos kommuner, og hvor placeres de bedst i organisationen, hvis de skal få succes med borgerrettet forebyggelse? Disse og andre spørgsmål har KORA undersøgt i en ny evaluering af et projekt fra Region Sjælland, hvor seks sygehuse har afprøvet forskellige modeller for brugen af koordinatorer til at øge fokus på at forebygge sygdomme og fremme patienters sundhed med udgangspunkt i KRAM-faktorerne: Kost, rygning, alkohol og motion. Projektet er nu afsluttet, og seniorprojektleder i KORA, Grete Brorholt, har stået for...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.