Sådan skabte Gentofte en velfærdsteknologisk succeshistorie Gentofte Kommune og Center for Playware på DTU har sammen skabt et effektivt redskab til faldforebyggelse, der samtidig skaber livsglæde blandt kommunens ældre borgere.

At lege er universelt. Det er i hvert fald præmissen bag et nyt og særdeles effektivt træningsredskab, der giver ældre store forbedringer på deres balance og styrke – to parametre, der er helt afgørende for at undgå faldulykker. I et samarbejde mellem Center for Playware på DTU og Gentofte Kommune har forsker Henrik Hautop Lund og projektleder, forebyggelseschef Torben H. D. Petersen vist, at leg på de farverige fliser giver store fysiske forbedringer til de ældre, der har testet fliserne på...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.