De første kommuner kan nu tilbyde coronatest til personale uden symptomer Fem testcentre er poppet op i København, Næstved, Odense, Aarhus og Aalborg, og de kommuner kan nu tilbyde udvalgte medarbejdere uden symptomer at blive testet for coronavirus.

Fem kommuner er blevet udpeget til at kunne tilbyde udvalgte grupper af medarbejdere inden for sundheds-, ældre- og socialområdet at blive testet for coronavirus. Det er et led i den nye teststrategi, hvor der er lavet fem testcentre i henholdsvis København, Næstved, Odense, Aarhus og Aalborg, og det er i disse kommuner, at medarbejdere nu kan blive testet.

Onsdag sendte Odense Kommune invitationer til at blive testet ud til medarbejdere. I de første syv dage inviterer de medarbejdere fra ældre-, handicap- og sundhedsområdet, og derefter ser de erfaringerne fra den første uge og udruller den videre testning derfra.

»Det er et tilbud, som skal skabe tryghed, så man som medarbejder får en vished for, om man bærer rundt på smitte, selvom man ikke har symptomer. Jeg kan godt forstå, at medarbejdere kan føle sig usikre på, om de er smittet og dermed risikerer at smitte eksempelvis en beboer på et af vores plejehjem,« siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i en pressemeddelelse.

I Aalborg Kommune vil 1.000 medarbejder blive tilbudt testen, selvom de ikke har symptomer på smitte med sygdommen. Det gælder medarbejdere fra kommunens akutpladser, midlertidige pladser, demenscentre, specialplejehjem og i hjemmeplejen

»Jeg er utrolig glad for, at Aalborg Kommune er med i den første bølge af test af raske medarbejdere på sundheds-, ældre- og socialområdet. Jeg ved, at mange af vores medarbejdere er bekymrede for at bringe smitten ind på f.eks. plejecentre, og derfor kan testen give både dem, vores borgere og deres pårørende en større tryghed,« siger rådmand Jørgen Hein (RV) fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, i en pressemeddelelse.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.