Ældre i hovedstaden bliver oftere akut korttidsindlagt Borgere i hovedstadskommunerne bliver oftere end i resten af landet indlagt på medicinske afdelinger i kortere tid.

Ældre borgere i hovedstadskommunerne bliver akut korttidsindlagt på hospitalernes medicinske afdelinger end i resten af landet. Det viser nye tal fra Sundhedsministeriet, skriver Altinget. Mens regionerne i gennemsnit havde 30 indlæggelser af maksimalt ét døgns varighed per 1.000 indbyggere årligt i 2014, var tallet i Region Hovedstaden i 2015 næsten 45. Formanden for KLs sundhedsudvalg Thomas Adelskov (S) mener, at en del af forklaringen på forskellene ligger i regionernes geografi. »I andre regioner har man jo generelt længere til hospitalet. Og det...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.