Større bøder skal få raske ældre hjem fra sygehuset Regeringen tredobler nu de takster, som kommunerne skal betale, når færdigbehandlede patienter ligger og venter på hospitalerne.

Kommunerne skal straffes på pengepungen, så færdigbehandlede patienter ikke parkeres på overfyldte medicinske afdelinger. Sådan lyder udmeldingen fra Sundheds-og ældreminister Sophie Løhde, som nu vil hæve bødetaksterne markant, skriver Berlingske. »Taksten får et ordentligt nøk op, og jeg håber, at det kan motivere kommunerne til at få patienterne hurtigere hjem og løfte den plejeopgave, som er deres ansvar,« siger Sophie Løhde (V). I dag ligger taksten på knap 2.000 kr. i døgnet for hver færdigbehandlet patient, men den stiger nu til ca....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind