Ellen Trane Nørby
Foto: Flemming Leitorp

Færdigbehandlede borgere tilbringer mindre unødig tid på hospitalerne Sundhedsministeren mener, at faldet i unødige dage på hospitalerne hænger sammen med en fordoblet takst til kommunerne. KL er uenige i sammenhængen.

Færre borgere tilbringer unødig tid i hospitalssengen efter endt behandling. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Antallet af færdigbehandlingsdage på hospitalerne næsten er halveret fra 3. kvartal 2016 til 3. kvartal 2017 – fra 1,2 dag per 1.000 borgere til 0,7. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet på sin hjemmeside. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) vurderer, at de færre hospitalsdage hænger sammen, at kommunerne siden 1. januar 2017 har skulle betale det dobbelte i forhold til tidligere, hvis de undlader at tage imod deres ældre...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.