Ældres alkoholforbrug ender som et dilemma for plejepersonalet. For på den ene side udgør alkohol en sundhedsrisiko for de ældre, men på den anden side er det svært at gribe ind af hensyn til de ældres livskvalitet og ret til selvbestemmelse. Dette dilemma er baggrunden for forskningsprojektet ’Ældrevelfærd og alkohol – en vanskelig cocktail’, skriver Psykiatrien i Syddanmark. Projektet ledes af Søren Harnow Klausen, Professor, Dr. phil. på Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet (SDUO, der sammen med en forskningsgruppe...

Kan personale, der nynner og synger, forbedre trivslen blandt demente? Nyt forskningsprojekt skal lære sosu’er om musikterapi, der er en simpel metode til at forbedre omgangen med demente borgere, så begge parter trives bedre, og forbruget af antipsykotisk medicin kan sænkes. Kolding Kommune er med, og medarbejderne har allerede glæde af det ekstra greb i værktøjskassen.
Skriv en kommentar
Opsøgende sygeplejersker i Vejle finder somatiske sygdomme hos socialt udsatte Udsatte borgere i Vejle Kommune bliver tilbudt at få en sundhedsscreening for fysiske sygdomme. Her finder sygeplejersken næsten altid en afvigelse. Ambitionen er at forebygge sygdomme og understøtte borgerne til at leve det liv, de ønsker.
Skriv en kommentar
Træning til mennesker med slidgigt er økonomisk en god forretning SDU-forskere har dokumenteret, at træning er en effektiv behandling af slidgigt. Nu viser deres forskning yderligere, at træningen giver en samfundsøkonomisk gevinst.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
Træningsprojekt skal gøre borgerne mere selvhjulpne i Vejle Hjemmehjælpen skal agere personlig træner, når Vejle Kommune tester digital styrketræning i hjemmet. Håbet er at gøre borgerne mere selvhjulpne.
Skriv en kommentarNy forskning: Fedt i sig selv er godt Det er kalorier i kosten, der tæller, og det spiller ingen rolle, om de kommer fra mættet eller umættet fedt. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Sygehuslæger går stuegang på akutpladser i Vejle Kommune Vejle Sygehus afprøver en ny ordning, hvor læger går udgående stuegange hos borgere på kommunens akutpladser. Det skal nedbringe antallet af genindlæggelser og skabe større tryghed.
Skriv en kommentar
Sygeplejersker bytter roller for at forbedre patientforståelsen Et nyt samarbejde mellem Vejle Sygehus og Vejle Kommune skal klæde personalet bedre på i behandlingen af patienterne. Sygeplejerskerne skal i 14 dages praktik ved kollegaerne på den anden side af hegnet.
Skriv en kommentar