Tidlig brug af rygeafvænningsmidler hjælper rygere til at stoppe Selv før rygere er klar til at kvitte tobakken, kan langtidsbrug af rygeafvænningsmidler øge chancen for et succesfuldt rygestop, viser amerikansk undersøgelse.

Selv blandt rygere, der ikke har aktuelle planer om at stoppe, kan længerevarende brug af rygeafvænningsmidlet Champix (vareniclin) markant øge rygernes chancer for at gennemføre et rygestop. Det viser en undersøgelse, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift JAMA (Journal of the American Medical Association). Undersøgelsen er finansieret af medicinalfirmaet Pfizer, som producerer Champix. I undersøgelsen indgik ca. 1.500 deltagere fra 61 klinikker i USA og andre lande i en randomisereret og placebokontrolleret undersøgelse. Ingen af deltagerne ønskede at stoppe...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind