Pengegaver får gravide til at kvitte smøgerne Et studie i tidsskriftet BMJ viser, at markant flere gravide kvinder vil lægge cigaretterne på hylden, hvis de som led i rygestopprogrammer også kan se et økonomisk incitament.

Gavekort til tøj og mad ser ud til at være yderst effektiv til at få gravide kvinder til at indstille rygningen. Et studie i tidsskriftet British Medical Journal viser, at markant flere gravide kvinder vil lægge cigaretterne på hylden, hvis de som led i rygestopprogrammer også kan se et økonomisk incitament. Rygning under graviditeten bidrager ikke kun til omfattende børne- og mødredødelighed og sygdom, det koster også samfundet enorme sundhedsudgifter. Skotske forskere satte sig derfor for at undersøge, hvorvidt økonomiske tilskyndelser...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind