I en ny undersøgelse har en række danske lægepraksis sat sig for at undersøge effekten af rygestopbehandlinger blandt daglige rygere. 40 praksis rekrutterede 515 patienter, heraf 273 kvinder og 20 pct. patienter med KOL. Efter at patienterne havde fået intensiv rådgivning, kom 74 pct. på medicin — en tredjedel på nikotinerstatning og to tredjedele på receptpligtig medicin som Champix, Zyban eller Wellbutrin. Efter seks måneder røg 187 deltagere stadig ikke. Med rådgivning og receptpligtig medicin så det ud til, at...
Økonomisk belønning til rygere afprøves som mulig vej til rygestop Seks kommuner skal deltage i et projekt, der skal få flere rygere til at kvitte tobakken. Projektet skal undersøge, om en økonomisk belønning kan være en vej, til at rekruttere flere rygere til de kommunale rygestophold og gøre dem røgfrie på sigt.
Skriv en kommentar
Forsker: Tal mindre om vægt, når du rådgiver om sundhed Vægt bliver tillagt for stor betydning, når sundhedsprofessionelle rådgiver borgere om sundhed, mener Rasmus Køster-Rasmussen, der har dedikeret sin forskning til at nedbryde myter om vægt og overvægt.
Skriv en kommentarTidlig brug af rygeafvænningsmidler hjælper rygere til at stoppe Selv før rygere er klar til at kvitte tobakken, kan langtidsbrug af rygeafvænningsmidler øge chancen for et succesfuldt rygestop, viser amerikansk undersøgelse.
Skriv en kommentarPengegaver får gravide til at kvitte smøgerne Et studie i tidsskriftet BMJ viser, at markant flere gravide kvinder vil lægge cigaretterne på hylden, hvis de som led i rygestopprogrammer også kan se et økonomisk incitament.
Skriv en kommentar
Tønder vil kvitte smøgerne Tønder Kommune vil gerne slippe ud af top ti over landets mest rygende kommuner og forsøger nu at lokke pulsende borgere på rygestop-kurser.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse ønsker bedre sektorovergange for kræftpatienter Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Ny guide til sundhedsfaglige om digital behandling Styrelsen for Patientsikkerhed har netop udgivet en ny guide, der skal besvare nogle af de spørgsmål, som sundhedsprofessionelle har om digital behandling. Som udgangspunkt gælder de samme regler som for al anden behandling, men der er enkelte forhold, man skal være opmærksom på.
Skriv en kommentar
Kræftbehandling: Ny strategi- og handleplan skal se på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentarNu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.
Skriv en kommentar
Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.
Skriv en kommentar