Handleplan skal halvere forbruget af antipsykotisk medicin til demente Det høje danske forbrug af antipsykotisk medicin til demente skal inden 2025 nedbringes med 50 pct., fremgår det af regeringens oplæg til Danmarks nationale demenshandlingsplan.

Øget fokus på medicinforbruget på tværs af kommuner, styrket overvågning af lægernes udskrivning af antipsykotika, og igangsættelse af en læringsindsats om korrekt medicinering målrettet blandt andre praktiserende læger er nogle af de væsentligste elementer i den del af regeringens netop lancerede nationale demenshandlingsplan, som sigter mod at få nedbragt forbruget af antipsykotisk medicin blandt personer med demens til det halve i 2025. Sundheds-  og ældreminister Sophie Løhde (V) præsenterede i går regeringens oplæg på området. »Når det kommer til forbruget...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind