En kost rig på fuldkorn og fattig på sukker og forarbejdet kød nedsætter risikoen for at udvikle KOL, til dels uagtet rygevaner. Det viser et fransk-amerikansk studie, som dermed bekræfter tesen om, at en sund kost er et vigtigt element til at opretholde en sund lungefunktion. På trods af, at den altovervejende risikofaktor for udvikling af KOL i den vestlige verden er rygning, har op mod en tredjedel af alle KOL-patienter rent faktisk aldrig røget. Det antyder dermed, at andre...

Socialt udsatte undlader at tage deres KOL-medicin Godt en tredjedel af de borgere med KOL, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentarNordfynske kronikere får hjælp af app App’en LIVA skal hjælpe nordfynske kronikere med bedre sygdomskontrol, kontakt til sundhedsfaglige medarbejdere og borgere i samme situation. Et sideløbende forskningsprojekt skal undersøge, om app’en har effekt på borgernes livskvalitet og kommunens økonomi.
Skriv en kommentar
København får nyt center for lungesygdomme Københavns Kommune har frem mod 2027 afsat 17 mio. kr. til et nyt center for lungesygdomme. Centeret skal løfte kvaliteten af de forebyggende og rehabiliterende indsatser på området i en by, hvor luftkvaliteten er dårligere end andre steder i landet.
Skriv en kommentar
Forskning: Fællessang virker sundhedsfremmende En konference i Thisted har sat fokus på sangfællesskabers mange positive effekter på helbred og trivsel. Og nu er en er en håndfuld kommuner i samarbejde med Sangens Hus klar til at sætte gang i pilotprojekter under temaet ‘Sundhedssang’.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentarDatabaseformand ønsker styrket samarbejde om KOL-patienter Forbedret samarbejde mellem kommuner og hospitaler skal hindre unødige genindlæggelser af patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
I Holstebro hjælper nøglepersoner borgere med KOL til at mestre egen sygdom I samarbejde med borgeren hjælper en KOL-nøgleperson med at lave en handleplan, der skal sikre et mere optimalt sygdomsforløb og forhåbentligt udskyde næste indlæggelse.
Skriv en kommentar