Styrelse klar med retningslinjer for rehabilitering til diabetikere Sundhedsstyrelsen har sendt klinisk retningslinje for rehabiliterende sundhedsindsatser til patienter med type 2-diabetes i høring.

Borgere med type 2 diabetes skal uanset bopæl sikres en evidensbaseret rehabiliterende sundhedsindsats. Det er målet med en ny, national klinisk retningslinje, som Sundhedsstyrelsen har sendt i høring hos blandt andet Kommunernes Landsforeningen. Den kliniske retningslinje indeholder en række anbefalinger til indsatser, der kan forebygge komplikationer og forbedre helbredstilstanden for gruppen af borgere med type 2 diabetes, der kan medføre en række senkomplikationer såsom hjertekarsygdomme, nervekomplikationer, nyresygdom, tandsygdom og fodsår. Retningslinjen forholder sig blandt andet til diætbehandling, fysisk aktivitet og patientuddannelse, og giver derudover...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.