»Langt de fleste af vores ansatte på § 94-ordningen er ikke sundhedsfagligt uddannede, så hjemmeplejeteamet i nærområdet står for oplæring,« siger Børge Bossen, leder af de selvudpegede hjælpere i Aarhus.

Stor stigning i selvudpegede hjælpere Aarhus Kommune har de seneste fem år haft en årlig stigning på op til 15 pct. af selvudpegede hjælpere, som har overtaget de hjemmehjælpstimer, en borger er visiteret til.

Servicelovens §94 gør det muligt for eksempelvis en svigerdatter at overtage de hjemmehjælpstimer, som hendes svigerfar er visiteret til, og det gør et stigende antal borgere. Aarhus Kommune har de seneste fem år haft en årlig stigning på op til 15 pct. af disse såkaldt selvudpegede hjælpere, fortæller leder af § 94-ansatte i Aarhus Kommune, Børge Bossen: »Ved udgangen af januar havde vi 219 ansatte, og det er en stigning på næsten 15 pct. i løbet af det seneste år,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind