Region betaler for ny glukosemåler – indtil videre To børnediabetesambulatorier kan udlevere den nye glukosemåler Freestyle Libre til børn og unge, hvis det er lægeligt velbegrundet.

Indtil Ankestyrelsen inden for de kommende måneder kommer med en principafgørelse om, hvorvidt glukosemåleren Freestyle Libre skal være et regionalt betalt behandlingsredskab, eller et kommunalt finansieret hjælpemiddel, har Region Hovedstaden besluttet at give grønt lys for anvendelsen af den nye type udstyr til blodsukkermåling. I praksis betyder beslutningen, at glukosemåleren de seneste uger har kunnet udleveres fra regionens børnediabetesambulatorier på hospitalerne i Herlev og Hillerød, forudsat at det ud fra en lægefaglig vurdering er velbegrundet at vælge denne fremfor den...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.