Det er mange penge at spare, hvis sundhedsvæsenets aktører i højere grad begyndte at gennemføre videomøder. Det viste en konsulentrapport Digitaliseringsstyrelsen fra 2014, der anslog et besparelsespotentiale på op mod 40 mio. kr., hvis kommunerne afholdt flere borgerrettede møder mellem enten kommune/region eller kommune/kommune som videomøder. »Ved at omlægge møderne til video kan kommunerne realisere et potentiale som resultat af lavere befordringsomkostninger og mindre transporttid til medarbejderne. Hvis alle de kommuner, der allerede har kapacitet, omlægger indsatsrettede møder, er der et...

Silkeborg efterlyser politisk hjælp til teknologi i hjemmeplejen Teknologi er vigtig i det kommunale sundhedsvæsen, men det giver problemer, når dokumentationen skal laves. Derfor opfordrer Silkeborg Kommune ministre til at give flere penge til området.
Skriv en kommentarAnalyse: Vil 2017 stå i det nære sundhedsvæsens tegn? 2016 bragte både op- og nedture for visionen om en stærk primærsektor og et sammenhængende sundhedsvæsen. Spørgsmålet er nu, om vi skal sætte forventningerne til 2017 op eller ned?
Skriv en kommentar
Frustrerede diabetikere er strandet mellem region og kommune Kommune og region peger på hinandens pengekasser, når borgere med diabetes ansøger om en ny type blodsukkermåler, og det betyder afslag for mange borgerne. Et pragteksempel på sundhedsvæsenets kassetænkning, mener Diabetesforeningen.
Skriv en kommentar
Er kommunale akutfunktioner en del af sundhedsvæsenet? Inden kommunernes akutfunktioner bliver en mere integreret del af sundhedsvæsenets tilbud til især ældre, syge borgere, bør politikerne gøre sig klart, om tilbuddene skal reguleres helt eller kun delvist efter sundhedsloven. Det mener en tidligere sundhedschef.
Skriv en kommentar
Kommuner positive over for praksislægers udspil Praktiserende Lægers Organisation har lavet et udspil med 28 konkrete forslag til at styrke sammenhæng og kvalitet i sundhedsvæsenet. »Der er rigtig meget fælles gods«, lyder det fra KL.
Skriv en kommentar
Læger kritiserer kommuners brug af email-konsultationer Email-konsultationer er eksploderet i almen praksis, og det skyldes først og fremmest, at kommunerne har taget muligheden til sig, lyder det fra de praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Adelskov: Svært at være utilfreds med ældreplan Kommunerne bliver i vid udstrækning begunstiget i den handlingsplan for ældremedicinske patienter, der netop er vedtaget. Det glæder formanden for Social- og sundhedsudvalget i KL, Thomas Adelskov (S).
Skriv en kommentar
Praktiserende læger og regioner enige om decentrale aftaler Siden den seneste overenskomst mellem regioner og praktiserende læger blev indgået, har der hersket uenighed om den del af aftalen, der drejede sig om decentrale aftaler. Det er nu lykkedes parterne at nå til enighed.
Skriv en kommentarGrundlag for ældremedicinsk handlingsplan er på plads Sundhedsstyrelsen har netop offentliggjort de faglige anbefalinger, der skal danne grundlag for den kommende handlingsplan for den ældre medicinske patient. Skarpere definition af funktioner og kompetencer på akuttilbud og landsdækkende tilbud om medicingennemgang er blandt forslagene.
Skriv en kommentar
Bred opbakning til kommunekamp mod omprioritering KL kan gå til økonomiforhandlinger vel vidende, at 98 kommuner bakker dem op i at kæmpe imod regeringens omprioriteringspres. Det blev resultatet på første dag af Kommunalpolitisk Topmøde 2016.
Skriv en kommentar
Kommunerne er ikke »naive« Det er ikke længere aktuelt at sige, at kommunerne er naive i forhold til velfærdsteknologi, som Kristian Kidholm fra Odense Universitetshospital gør. Hans kritik bliver kaldt både »forældet« og »kærkommen«.
Skriv en kommentar