Regeringen vil have faste læger på plejehjemmene 60 mio. kr. sættes af i 2016 og 2017 til praktiserende læger, som får fast tid på plejehjem.

Ældre på plejehjem skal i langt højere grad end i dag have én fast læge tilknyttet. Sådan lyder det i udspillet ’værdig ældreomsorg’ fra de to regeringspartier, Socialdemokraterne og De Radikale.

Regeringen vil som et forsøg afsætte 60 mio. kr. i alt i 2016 og 2017 til en honorarordning for lægerne. Her kan alment praktiserende læger modtage et fast honorar for at være tilknyttet et plejehjem eller et bosted i et fast tidsrum og have faste patienter blandt de beboere, som vælger den pågældende læge som egen læge.

Forslaget om flere faste læger er dog ikke et nyt forslag fra regeringen.

I et sundhedsudspil fra august 2014 med titlen ’Jo før – jo bedre’ ville regeringen ligeledes have flere faste læger:

»Samtidigt skal der på plejecentre og bosteder være tilknyttet en fast læge, som kan hjælpe de svageste beboere, der har særligt behov for tryghed og sammenhæng i den hjælp, de får,« lød det dengang.

Det aktuelle forslag om flere faste læger på plejehjem og bosteder er en del af et samlet udspil, hvor der sættes 950 mio. kr. af i perioden 2016-2020. De andre elementer handler om at gøre mere for ensomme ældre, igangsætte en langsigtet strategi på demensområdet og sikre frit madvalg til ældre.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.