Gry Damm Sandholdts er på det sidste år af sin uddannelse som eux-elev ved Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, hvor hun skifter mellem at være på skolebænken og i praktik. Hun var tirsdag til åben høring på Christiansborg for at fortælle om, hvad hun oplever som udfordringerne i SOSU-arbejdet, og hvad der skal til for at hun vælger at fortsætte i faget.Foto: Tv fra Folketinget

Fastholdelse og rekruttering af varme hænder kræver flere indsatser, men én ting er helt central Der er særligt én stor elefant i rummet, der spænder ben for fastholdelsen og rekrutteringen af sosu-personale, lød det onsdag på en høring i ældreudvalget på Christiansborg.

»Noget af det, der fylder rigtig meget for mig, når jeg går på arbejde, er det her med, at jeg går hjem med en god følelse. At jeg går hjem og føler, at jeg har gjort en forskel. Nogle gange går jeg ikke hjem med den følelse. Nogle gange går jeg hjem og tænker: Jeg har ikke kunnet gøre mit arbejde ordentligt i dag. Der har ikke været tid til det.« Ordene er Gry Damm Sandholdts, eux-elev ved Social- og...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i 4 uger

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.