Professor vurderer corona-smitten i Danmark til at toppe i april I midten eller slutningen af april vil den maksimale smitteudbredning med COVID-19 ske i Danmark, siger professor i infektionssygdomme.

Vi står i øjeblikket for foden af corona-epidemien, lød det for professor og faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut på mandagens pressemøde om den aktuelle situation. Han sagde yderligere, at han forventer, at der vil ske en stigning i antallet af smittede med COVID-19 over de kommende uger.

Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet, vurderer, at  epidemien med COVID-19 vil vokse i de kommende seks uger, og at der til den tid kan være op mod 300.000 mennesker, der kan have haft sygdommen, siger han til DR.

»I midten eller slutningen af april vil den maksimale smitteudbredning ske, kan vi regne os frem til. Det er der, hvor flest vil blive smittet på samme tidspunkt, og flest vil have behov for hospitalsindlæggelse,« siger Jens Lundgren, der er professor i infektionssygdomme på Rigshospitalet til DR.

Sundhedsstyrelsen anslår, at omkring 600.000 kan blive smittet i epidemiens første bølge i Danmark. Af dem forventes det, at 11.200 patienter vil have have behov for indlæggelse, hvoraf 2.800 forventes at få behov for intensiv behandling.

Skriv kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.