Frede Olesen

Praktiserende læger har en god fornemmelse for kræft Når den praktiserende læge har en mistanke om kræft hos en patient med vage eller uspecifikke symptomer, er det meget sandsynligt, at patienten senere bliver diagnosticeret med en kræftsygdom, viser ny undersøgelse.

Hvis en patient opsøger sin praktiserende læge med symptomer som træthed, smerter og vægttab, kan det være tegn på, at patienten har kræft. Patienter med den slags vage og uspecifikke symptomer er ikke skræddersyede til et kræftpakkeforløb, og det er derfor op til den praktiserende læge at lytte til sin mavefornemmelse og vurdere, om den pågældende patient skal henvises til afklarende udredning på et sygehus eller ej. En ny undersøgelse fra Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet viser, at...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind