Frede Olesen

Modtager af legendepris: »Vi har glemt betydningen af den moderne generalist« Efter ti års uforsonlig retorik ser både regioner og PLO ud til at erkende vigtigheden af et stærkt samlet sundhedsvæsen. Det er helt afgørende, at den ‘moderne generalist’ bliver anerkendt som en væsentlig spiller, mener Frede Olesen.

Det er ‘dræbende’ for almen praksis, hvis udviklingen af sektoren ikke bliver mere dynamisk, end den er i dag. Staten og regionerne skal anerkende vigtigheden af generalister i sundhedsvæsenet og sikre en løbende udvikling af primærsektoren. Sådan lyder det fra praktiserende læge og professor Frede Olesen, der i sidste uge blev den første modtager nogensinde af Dagens Medicins frimærkepris. Prisen hædrer en levende legende i lægegerningen og er blevet tildelt Frede Olesen for hans store engagement som praktiserende læge og forsker,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.