Flest danskere vil helst plejes og dø i eget hjem, har målinger vist. Men pårørende til kritisk syge får ikke nok støtte til at klare plejeopgaven, skriver Kristeligt Dagblad. Derfor risikerer de selv at blive syge. De pårørende kommer i mange tilfælde til at stå med langt mere ansvar, end de har bedt om og kan overkomme, advarer forsker Karen Marie Dalgaard, Videncenter for Rehabilitering og Palliation på Syddansk Universitet ifølge avisen. Karen Marie Dalgaard har netop færdiggjort en rapport,...

Kommunaldirektør og sygeplejefaglig AUH-direktør udnævnt som ledelsesambassadører Rikke Würtz, kommunaldirektør i Morsø, og Susanne Lauth, sygeplejefaglig direktør på AUH, er sammen med Merete Agergaard, direktør i Skattestyrelsen, blevet udnævnt til ambassadører for offentlig ledelse. Bag udnævnelserne står regeringen, KL og Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Flere kommuner har diagnosespecifikke kræftrehabiliteringstilbud Ny kortlægning viser, at kommunerne har taget kræftrehabilitering til sig, men at de skal huske bredden, siger forsker, der vil have større fokus på borgernes behov.
Skriv en kommentarNy kortlægning: Flere kommuner bruger palliative redskaber Den kommunale palliative indsats i Danmark har udviklet sig til det bedre, men det halter fortsat med forsknings- og udviklingsarbejdet, viser ny kortlægning fra REHPA.
Skriv en kommentar
Forsker anbefaler struktureret og personcentreret rehabiliteringsmodel af demens Demenskoordinatorer er en vigtig brik i REHPAs bud på en rehabiliteringsmodel for demensramte. Modellen lægger vægt på systematik med behovsvurdering, så rehabiliteringen foregår med udgangspunkt i borgerens egne ønsker.
Skriv en kommentar
Forsker: Der mangler fælles forståelse for rehabilitering af demensramte Rehabilitering er en vigtig faktor for at sikre demensramte borgeres livskvalitet, men det udfordrer praksis, at der ikke er en national forståelse af, hvad rehabilitering af demensramte vil sige, siger postdoc.
Skriv en kommentar
Rehabiliteringsforløb opfylder ikke behovet hos borgere med parkinson Ny undersøgelse fra REHPA viser, at mange kommuner ikke er gode nok til at hjælpe borgere med parkinson. Kommunerne skal have blik for de store variationer i behovene for tilbud, siger seniorforskeren bag undersøgelsen.
Skriv en kommentar
Projekt undersøger forskel mellem kommunal eller hospital opfølgning Et satspulje-projekt i Aarhus undersøger, om der er forskel på effekten af, om det er kommunen eller hospitalet, der følger op på ældre skrøbelige patienter efter indlæggelse. Resultaterne forventes at komme til efteråret.
Skriv en kommentar
Genindlæggelser halveret: Hospitalsansatte rykker hjem til de ældre efter udskrivelse Et opfølgende hjemmebesøg efter udskrivelse har haft stor succes i Aarhus, hvor antallet af genindlæggelser for den ældre medicinske patient er halveret. Løsningen bliver dyrere for kommunerne, men til gengæld er det bedre for de ældre, siger forsker.
Skriv en kommentar
Rehabilitering af demente borgere volder vanskeligheder i kommunerne På trods af nationale planer og retningslinjer for rehabilitering af demensramte borgere, så er kommunerne stadig for usikre på, hvordan den bedste indsats bliver givet. Det viser en ny rapport fra Videnscenter for Rehabilitering og Palliation.
Skriv en kommentar
Hospitalerne har ikke tillid til de kommunale rehabiliteringstilbud De kommunale indsatser i kræftrehabilitering er ukendte for mange på hospitalerne. Derfor bør kendskabet og samarbejdet på tværs af sektorer styrkes, fastslår ny rapport.
1 kommentarDatalovgivning spænder ben for akutsamarbejde Datalovgivningen står i vejen for det gode samarbejde om akutteams mellem Aarhus Kommune og Aarhus Universitetshospital. Problemet risikerer at sprede sig hastigt, så snart supersygehuse og flere tidligere udskrivninger bliver en realitet.
Skriv en kommentar