Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene
Foto: Illustration: Majken Allerød Simonsen

Overvægtige børn skal finde glæden ved fysisk aktivitet i HIIT med kiloene Højintensiv træning til overvægtige børn skal gavne dem både fysisk og psykisk. Læge og projektleder Charlotte Eggertsen vil med sit forskningsprojekt udfordre, at motion går fra anbefaling til krav i behandlingen af børn med overvægt. Her kan kommunale træningshold målrettet overvægtige børn være en vej at gå.

Der findes træningshold til patienter, der har haft kræft. Og ældre med KOL kan ofte også melde sig til et kommunalt træningstilbud. Samme muligheder har børn med overvægt ikke i alle kommuner, men det burde de måske have. Det mener i hvert fald afdelingslæge Charlotte Eggertsen fra Børne- og Ungeafdelingen, Aalborg Universitetshospital. Hun er i et forskningsprojekt i samarbejde med Steno Diabetes Center Nordjylland og flere nordjyske kommune ved at undersøge, hvilken forandring HIIT-træning (Høj-Intensitets-Interval-Træning) kan give overvægtige børn. Den...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind