Hvorfor er kommunen ikke informeret, når den kroniske patient udskrives fra hospitalet? Og hvorfor ved de ansatte på hospitalet ikke, hvad egen læge har sagt til patienten? De dårlige eksempler er talrige, når det kommer til manglende sammenhæng mellem sektorerne, men det skal et nyt, stort projekt ændre på. Bag projektet står Vibis (Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet), Danske Patienter og Trygfonden, og målet er at skabe bedre, sammenhængende patientforløb ved aktivt at inddrage patienternes viden. Denne viden har hidtil...
Danske Patienter efterlyser sammenhæng i forløb Med udspillet ’Én patient - én plan’ ønsker Danske Patienter at styrke sammenhængen i patienternes forløb. De praktiserende læger og kommunerne spiller ifølge formand Lars Engberg en vigtig rolle.
Skriv en kommentar30 mio. kr. skal øge kendskab til kommunale tilbud Ny politisk aftale giver 30 mio. kr. til at forbedre sammenhængen mellem sektorerne, når det kommer til forebyggelse. Kommunerne får dog ikke del i pengene, der blandt andet gå til at øge kendskabet til kommunale tilbud.
Skriv en kommentar
Kræftbehandling: Ny strategi- og handleplan skal se på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
Skriv en kommentar
Diabetesprojekt tager et tværsektorielt populationsansvar Et tværsektorielt samarbejde i hovedstaden er lykkedes med at skabe et tættere samarbejde om borgere med type 2-diabetes. Sammen har parterne taget et populationsansvar, hvor specialisternes viden på hospitalet bliver bragt ud til almen praksis og kommuner. Metoden kan med fordel tages op i sundhedsklyngerne og udbredes til andre sygdomsområder.
Skriv en kommentarNu udvides aftalen om 72 timers behandlingsansvar i Region H For at skabe mere patientsikre forløb fik hospitalerne i Region Hovedstaden tidligere i år behandlingsansvaret 72 timer efter udskrivelse til midlertidige kommunale døgnpladser og plejecentre. Nu udvides ordningen fra 1. september til borgere, der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.
Skriv en kommentar
Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.
Skriv en kommentar
Årlig samtale med multisyge skaber overblik for både borgere og praktiserende læger Manglende rutiner med multisyge patienter fik overblikket til at glippe for Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund. Men en årlig samtale om kroniske sygdomme bygget op om en ny digital platform har vist sig at give mening for både praktiserende læger og patienter. Gigtforeningen ser også et stort kvalitetsløft ved årlige samtaler.
Skriv en kommentarTrods rygeforbud tænder mange elever stadig en cigaret i skoletiden Sidste år blev der ved lov indført røgfri skoletid på landets grundskoler og ungdomsuddannelser. Alligevel ryger omkring halvdelen af eleverne fortsat en eller flere cigaretter i skoletiden.
Skriv en kommentar
Ny overenskomst for praktiserende læger er godt nyt for kommunerne Sundhedstjek på botilbud, plejehjemslæger og styrket kommunikation mellem almen praksis og kommuner. Der er flere gode nyheder i ny overenskomst for praktiserende læger, mener to sundhedschefer, som dog savner faste læger på botilbud og fastsat ansvar ved multisyge.
Skriv en kommentar
Læger i udsatte områder: Det er for dyrt og besværligt at skifte læge Borgere i belastede bydele som Vollsmose og Tingbjerg har for første gang i mange år glæde af have en praktiserende læge nedsat i lokalområdet. Forsvindende få har dog benyttet sig af tilbuddet. En af årsagerne er, at det er dyrt og besværligt at skifte læge, mener to praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Danskere støtter røgfrie udeområder Danskerne har vænnet sig til ikke at ryge indendørs, og nu er turen kommet til at diskuterer røgfrie udeområder, mener forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse i kølvandet på ny analyse af danskernes holdning til røgfrie udeområder.
Skriv en kommentar