Baggrundsnotat fra Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) for medicinsk behandling af patienter med KOL er klar. I notatet er der en lang række anbefalinger, som lægger sig op ad Medicintilskudsnævnet forslag til fremtidig tilskudsstatus for medicin til astma og KOL, der kom ud i januar. Men overlæge Lars Christian Laursen, der er formand for RADS’s fagudvalg for KOL fortæller, at han ikke har indsigt i Medicintilskudsnævnets forslag. »Det eneste, vi er blevet bedt om, er at bedømme litteraturen...
Databaseformand ønsker styrket samarbejde om KOL-patienter Forbedret samarbejde mellem kommuner og hospitaler skal hindre unødige genindlæggelser af patienter med kronisk obstruktiv lungesygdom.
Skriv en kommentar
I Holstebro hjælper nøglepersoner borgere med KOL til at mestre egen sygdom I samarbejde med borgeren hjælper en KOL-nøgleperson med at lave en handleplan, der skal sikre et mere optimalt sygdomsforløb og forhåbentligt udskyde næste indlæggelse.
Skriv en kommentar
Bornholm skræddersyr forebyggelsesforløb til borgere med kroniske sygdomme Hospital, kommune og almen praksis på Bornholm samarbejder om nye forebyggelsesforløb for borgere med type 2-diabetes eller KOL. Forløbene skal være skræddersyet den enkelte borger, og efterspørgslen har været med stor.
Skriv en kommentarMålrettet undervisning styrker SOSU’ernes faglighed Sosu’erne i sjællandske kommuner får styrket deres faglige viden og udvidet deres kompetencer gennem et undervisningsforløb i KOL. Det er et hit blandt sosu’erne og er med til at øge motivationen til at blive ved med at lære nye ting, fortæller sosu-assistent og underviser.
Skriv en kommentar
Tværsektorielt projekt skal forebygge genindlæggelser af lungepatienter I Silkeborg vil de i et tværsektorielt projekt mindske antallet af indlæggelser og genindlæggelser af borgere med lungesygdomme. Hospitalet udpeger dem i risikozonen, hvorefter en hjemmesygeplejerske kommer på besøg.
Skriv en kommentar
KOL-patienter med højt BMI har øget risiko for indlæggelse Et nyt studie viser, at KOL-patienter, der er genetisk disponeret for at have et højt BMI, har øget risiko for indlæggelse og lungebetændelse. Studiet underkender antagelsen om, at lavt BMI alene er associeret med en dårlig KOL-prognose, siger studiets førsteforfatter.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger trækker delvist kritik af lungekampagne tilbage Efter at Sundhedsstyrelsen og Lungeforeningen har justeret deres udskældte KOL-kampagne, så målgruppen fremgår tydeligt, trækker Dansk Selskab for Almen Medicin en del af deres kritik tilbage.
Skriv en kommentar
Socialt udsatte undlader at tage deres KOL-medicin Godt en tredjedel af de borgere med KOL, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentarKommuner har gode KOL-tilbud, men ingen ved, hvor mange der får dem Kommunerne får ros for deres tilbud til borgere med KOL, men det er umuligt at sige hvor mange, der faktisk får glæde af tilbuddene, lyder det fra professor i lungemedicin.
Skriv en kommentarRanders: Individuel støtte er vigtig for KOL-ramte borgere Randers Kommune bliver i en ny undersøgelse af kommunernes KOL-tilbud fremhævet som eksemplarisk. Den midtjyske kommune fokuserer på den enkelte borgers støttebehov.
Skriv en kommentarHårdt ramte KOL-patienter fortsætter med at ryge 39 pct. af de absolut hårdest ramte KOL-patienter ryger fem år efter, at de er begyndt i et ambulatorium, viser studie. Og det lykkes heller ikke særligt godt at få yngre KOL-patienter til at skodde smøgerne.
Skriv en kommentar