Ny metode hjælper udadreagerende demente Tre kommuner har sammen med Socialstyrelsen udviklet en metode, der har resulteret i 40 pct. færre tilfælde af udadreagerende adfærd hos demente borgere. Udgangspunktet er at forstå, at adfærden er et råb om hjælp.

Udadreagerende adfærd med slag, spark og råben hos demente borgere er et problem, mange ansatte i den kommunale plejesektor stifter bekendtskab med. Af landets godt 90.000 demente, vurderer Nationalt Videnscenter for Demens, at 8.000 har voldsom, udadreagerende adfærd. Nu har Socialstyrelsen sammen med de tre kommuner Sønderborg, Syddjurs og Hillerød udviklet og afprøvet en metode, der tager udgangspunkt i en forståelse af, at adfærden er et udtryk for at noget er angstprovokerende eller utrygt for borgeren. Metoden har i Sønderborg...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind