God demenspleje kræver stor indsats på alle niveauer

God demenspleje kræver stor indsats på alle niveauer Plejepersonalet skal være klædt på til at bryde de grænser, vi normalt tager for givet, hvis de skal være i stand til at tage god vare på borgere med demens. Det var et af budskaberne fra panelet, da en forbedret demensindsats var til debat på KL’s Social- og Sundhedspolitiske Forum.

Professor Gunhild Waldemar fra Nationalt Videnscenter for Demens er en af Danmarks førende faglige autoriteter på demensområdet, men hun har også oplevet sygdommen som pårørende. Gunhild Waldemars forældre blev ramt af demens, og i en lang periode gennemlevedehun og hendes søster det scenarie, der er hverdag for mange pårørende til demente: De pendlede frem og tilbage fra deres egne liv for at hjælpe forældrene. På et tidspunkt lavede de en indkøbsaftale i samarbejde med kommunen og den lokale købmand for at få lidt aflastning:...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind