Efter Præstø-ulykken i 2011 kom der skærpet fokus på erhvervet hjerneskade blandt unge mennesker, og det fik Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til at uddele midler til en forbedret indsats. I Region Nordjylland udmøntede det sig i ambulatoriet ’Styrket indsats for unge med erhvervet hjerneskade’, som kører som forsøgsprojekt fra 2014-2017. Indtil videre er resultaterne særdeles positive, og det skyldes blandt andet et godt samarbejde med de nordjyske kommuner om at hjælpe de unge, der har været i ambulatoriet, når...

DGI samarbejder med kommuner om træning Fem kommuner tester sammen med DGI en helt ny måde at arbejde sammen på: Idrætsforeninger udbyder specialiseret træning til f.eks. ryg- og hjerte-karpatienter, og kommunerne kan frit henvise til tilbuddene.
Skriv en kommentarFor stor forskel: Hjerneskadede skal have mere ensartet genoptræning Voksne med hjerneskade skal have et godt og ikke mindst ensartet forløb af høj kvalitet uanset, hvor i landet de bor. Sundhedsstyrelsen sender nu anbefalinger om rehabilitering og genoptræning på området i høring.
Skriv en kommentarPulje til rehabilitering og genoptræning af hjerneskadede Sundhedsstyrelsen har slået tre puljer op til tilbud til mennesker med hjerneskader. Midlerne skal gå til tiltag med data om brugertilfredshed og styrkelse af genoptræningsplaner.
Skriv en kommentarHjerneskadeforeningen svarer Rasmus Sylvest Mortensen Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen svarer på Rasmus Sylvest Mortensens kritik.
1 kommentarLemvig-borgere venter kortest på genoptræning Med en ventetid på kun tre dage har Lemvig Kommune landets korteste ventetid på genoptræning. Det skyldes bl.a. systematisk arbejde med registreringspraksis.
Skriv en kommentarFrederikshavn forhindrer fejlsynkning I Frederikshavn Kommune har tidlig opsporing og en forebyggende indsats begrænset antallet af lungebetændelser på grund af fejlsynkning, og derigennem begrænset antallet af genindlæggelser.
Skriv en kommentar
Næsten hvert femte barn i 0. klasse har urininkontinens Sundhedsplejersker i to nordjyske kommuner samarbejder med Aalborg Universitetshospital om at forbedre kvaliteten af de råd og vejledninger, der bliver givet til forældre, så færre børn med inkontinens får brug for en henvisning til hospitalet. Forsøg viser at halvdelen af børnene med inkontinens kan få hjælp i primærsektoren.
Skriv en kommentar
COVID-19-patienter står i kø til landets senfølgeklinikker 1. januar 2021 åbnede landets senfølgeklinikker efter COVID-19, og der er allerede meldinger om op til fem-seks ugers ventetid på flere af klinikkerne. Ledende overlæger er klar til at skalere op, hvis det bliver nødvendigt.
Skriv en kommentar
Fysioterapeuternes formand: Kommunal rehabilitering mangler effektmålinger Kommuner laver mange spændende tiltag med genoptræning og rehabilitering, men der mangler effektmålinger, så man reelt kan se, hvad der virker, mener fysioterapeuternes formand efter besøg i 18 kommuner.
Skriv en kommentar
Gode forløb i eget hjem efter udskrivelse halverer behov for midlertidige pladser Senest fire timer efter en hospitalsudskrivelse står en ergoterapeut og sygeplejerske i borgerens hjem i Lyngby-Taarbæk. Her er hjemmeplejen blevet opkvalficeret til at modtage borgeren i eget hjem. Det har bl.a. medført en halvering af behovet for midlertidige pladser.
Skriv en kommentar
Sydvestjysk Sygehus er bedst til at sende genoptræningsplaner i rette tid Rettidige genoptræningsplaner handler om at ville borgerne det bedste og give gode arbejdsbetingelser til kommunerne, siger cheftterapeut på Sydvestjysk Sygehus. Hun er ikke overrasket, men stolt af være duks på området.
Skriv en kommentar