Det europæiske lægemiddelagentur EMA har besluttet at iværksætte en undersøgelse af de hyppigt opståede doseringsfejl, som sker i forbindelse med brugen af gigtmidlet methotrexat. Årsagen er de fortsatte indberetninger af overdosering med methotrexat, som overalt i EU-landene gennem årtier jævnligt har ført til alvorlige tilfælde af medicinforgiftning og i nogle tilfælde også dødsfald. Overdosering og forgiftning med methotrexat sker typisk, når uge- og dagsdosis forveksles, og patienten derfor dagligt får den ugentlige dosis methotrexat. Seneste kendte eksempel i Danmark stammer...

Projekt har ført til bedre medicinsikkerhed i ti kommuner Systematiske arbejdsgange og styrket samarbejde på tværs har medvirket til forbedret medicinsikkerhed på bosteder i en række kommuner. Èt bosted havde nul medicinfejl på et år.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Plejeområdet har problemer med patientsikkerheden Især medicinfejl skaber problemer for patientsikkerheden på plejeområde. Ved 40 pct. at Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn på plejeområdet fra 2020 og 2021 var der alvorlige brister i patientsikkerheden.
Skriv en kommentar
Regeringen vil undersøge kvaliteten af fodbehandlinger under det udvidede helbredstillæg Det er blevet beskrevet som et hul i lovgivningen, at borgere kan få tilskud til sundhedsbehandling på det sociale område, uden at der er krav om autorisation. Regeringen vil nu undersøge ordningen for udvidet helbredstillæg til fodbehandling.
Skriv en kommentar20 anbefalinger skal sikre ældre et sundt og langt liv Hvis ældres sundhed skal forbedres, er kommunerne nødt til at bevæge sig væk fra dogmatisk tænkning og målrettet træning individuelt, mener Københavns Universitet.
Skriv en kommentar
Det nære sundhedsvæsen skal være spydspids i kampen mod diabetes Kommuner kan søge midler til at afprøve nye metoder til målrettet opsporing af type 2-diabetes blandt socialt udsatte borgere. Det er en spændende ny opgave, siger chef for kommunalt diabetescenter, der dog også ser både problemer med de kommunale strukturer og de afsatte midler.
Skriv en kommentarMålepunkter for det risikobaserede tilsyn 2018 er sendt i høring Temaerne for det risikobaserede tilsyn 2018 er medicinering og overgange i patientforløb. Som noget nyt vil tilsynet se på patientforløb mellem genoptræningscentre og sygehuse.
Skriv en kommentar14 nye kommuner får sikre hænder Dansk Selskab for Patientsikkerhed har sat navn på de de 14 kommuner, der skal arbejde videre med erfaringerne fra projektet I sikre hænder. Der er afsat 14 satspuljemillioner til deres indsats.
Skriv en kommentarSønderborg får særpris for indsats for patientsikkerhed Projekt ’I Sikre Hænder’ i Sønderborg Kommune får en særpris af Dagens Medicins initiativpris ’Den Gyldne Skalpel’.
Skriv en kommentarISBAR giver bedre dialog mellem læger og sundhedsansatte i kommuner Dialogværktøjet ISBAR skal øge patientsikkerheden i Sønderborg ved at sikre, at praktiserende læger får de korrekte informationer fra kommunens sundhedspersonale.
Skriv en kommentar
Kampagne øger patientsikkerheden i kommunal plejesektor Dansk Selskab for Patientsikkerhed står bag projekt, der gennem faglige anbefalinger og en simpel implementeringsmodel giver gode resultater i den kommunale plejesektor.
Skriv en kommentar