»Det nye er, at kommuner kommer ud til borgerne og skal spille en utrolig vigtig rolle. Vi bliver pludselig spydspidsen i forhold til opsporing af diabetes. Det har man mig bekendt ikke gjort før,« siger Charlotte Glümer, chef for Center for Diabetes i Københavns Kommune.

Det nære sundhedsvæsen skal være spydspids i kampen mod diabetes Kommuner kan søge midler til at afprøve nye metoder til målrettet opsporing af type 2-diabetes blandt socialt udsatte borgere. Det er en spændende ny opgave, siger chef for kommunalt diabetescenter, der dog også ser både problemer med de kommunale strukturer og de afsatte midler.

Sundhedsstyrelsen har åbnet for, at kommuner kan søge midler til at opspore type 2-diabetes med udgangspunkt i styrelsens nye anbefalinger. Dermed bliver der åbnet for nyt land i det nære sundhedsvæsen, hvor kommunerne skal være frontlinjen, når det gælder bekæmpelse af type 2-diabetes, siger chef for Center for Diabetes i Københavns Kommune, Charlotte Glümer. »Det nye er, at kommuner kommer ud til borgerne og skal spille en utrolig vigtig rolle. Vi bliver pludselig spydspidsen i forhold til opsporing af diabetes....

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.