Maya Larsen
Vi kan se, at det giver utrolig meget til en arbejdsplads, når lederne får klarhed over, hvad der giver mest mening for medarbejderne og inkluderer dem i, hvilke løsninger der måtte være de bedste,« siger siger Maya Larsen, der er kvalitetskonsulent og risikomanager i Kvalitet og Borgersikkerhed for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Måling af sikkerhedskultur fører til bedre arbejdesgange Aarhus Kommune har succes med nyt ledelsesværktøj, der måler medarbejdernes oplevelse af borgersikkerheden. Målingerne er med til at forbedre arbejdsgangene på plejehjem og i hjemmeplejen, mener kvalitetskonsulent og plejehjemsforstander, der har afprøvet det nye ledelsesværktøj.

Aarhus Kommune har haft stor succes med at indføre et nyt ledelsesværktøj, der undersøger medarbejdernes vurdering af sikkerhedskulturen – en såkaldt borgersikkerhedskulturmåling. Det nye ledelsesværktøj er udformet som et spørgeskema, som er blevet pilottestet det sidste år på en håndfuld af kommunens plejehjem og i hjemmeplejeteam. Efter gode erfaringer er kommunen nu klar til at implementere det som et fast tilbud til lederne. »Vi har afprøvet det ad flere omgange, og vi har nu konceptet helt klart til videre brug. Vi...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.