Glædeligvis arbejdes der i kommunerne målrettet med udvikling af de nye sundhedsopgaver. Der er også en stigende bevidsthed om, at vi skal bruge udviklingen til at skaffe ny viden om såkaldt ’best practice’, som kan deles med andre og øge vor samlede viden om måden at gøre tingene bedst muligt på. Den kommunale frihed betinger, at kommunerne selv må udvikle indsatsen. Men kommuner er – ligesom det i øvrigt bør gælde for almen praksis – kun delvist frie fugle, som...
Almen praksis, forebyggelse og det kommunale samarbejde Regioner, kommuner og almen praksis har et stort stykke arbejde at gøre med at afstemme forventninger både internt og på tværs, hvis det skal lykkes at få en overenskomst, der bygger videre på den gode model, vi har i dag.
Skriv en kommentar
Nu gælder det for praksis, kommuner og regioner Hvis ikke det skal blive nødvendigt radikalt at gentænke trekanten mellem almen praksis, kommuner og regioner, skal de tre parter nu for alvor blive konkrete i deres bestræbelser på at styrke primærsektoren og sundhedsvæsenet som sammenhængende helhed.
Skriv en kommentar
Lægger strukturkommissionen op til en centralisering af sundhedsvæsenet? Bølgerne gik højt under en debat om sundhedsstrukturkommissionens spritnye anbefalinger på Folkemødet. KL’s formand for sundheds- og ældreudvalget mener, at der er blevet lavet en kommunalreform ved bagdøren, mens Sidsel Vinge er træt af sektor-skænderier.
Skriv en kommentar
Danske Regioner vil være myndighed for hele sundhedssektoren Tiden er løbet fra sektorgrænser og kassetænkning, derfor skal sundhedssektoren samles under én enhed med Danske Regioner i spidsen, sagde formand Anders Kühnau ved Regionernes Politiske Topmøde.
Skriv en kommentar
Medarbejdere skal i førerhuset, når den kommunale velfærd skal udvikles Der er brug for en opblødning af ‘lederen beslutter, og medarbejderen udfører’-tankegangen ved at placere mere af forandringsmagten og -ansvaret hos medarbejderne, skriver konsulent Thomas Karlsson.
Skriv en kommentar
Efter flere års tilbagegang: Flere danskere får dosispakket medicin Andelen af danskere, der får maskinelt dosispakket medicin, er på bare to år steget med 42 pct., viser en ny undersøgelse fra KL. Det er dog langt fra alle kommuner, der er kommet med på vognen. »Det er ikke et bevidst valg. Vi vil rigtig gerne være med og lægger mange kræfter i det,« lyder det fra Odense Kommune.
Skriv en kommentar
KL og PLO er klar med et fælles udspil, der skal sikre et godt sundhedsvæsen Den kommende sundhedsreform bør styrke, udvikle og prioritere det nære sundhedsvæsen. Det mener KL og PLO, der netop har fremlagt et fælles bud på indretningen af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Den kommunale økonomiaftale for 2020 er rig på floskler og fattig på penge Næste år kommer der ikke flere penge til det kommunale sundhedsområde, al udvikling begrænser sig til, hvad end den enkelte kommune vil prioritere, skriver Jakob Kjellberg.
Skriv en kommentarAnalyse: Vil 2017 stå i det nære sundhedsvæsens tegn? 2016 bragte både op- og nedture for visionen om en stærk primærsektor og et sammenhængende sundhedsvæsen. Spørgsmålet er nu, om vi skal sætte forventningerne til 2017 op eller ned?
Skriv en kommentarAlmen praksis må få bedre styr på diagnostikken Det er besynderligt at konstatere, at laboratorieområdet sjældent adresseres som et selvstændigt og prioriteret indsatsområde.
Skriv en kommentar
Nemmere henvisning skal sende flere til kommunale tilbud Praktiserende læger skal henvise flere til forebyggelse og rehabilitering i kommunerne, og derfor bliver arbejdsgangen for henvisning nu forenklet.
Skriv en kommentar