Yngre voksne diabetespatienter har et langt dårligere helbred end de ældre, og samtidig bliver de ofte overset af de sundhedsprofessionelle. Sådan lyder det fra forskere på Aarhus Universitet, der i et nyt studie har sat fokus på behandlingen af yngre patienter med type 2 diabetes. »Vi kan se i studiet, at de yngre generelt er underbehandlet. De får langt mindre forebyggende medicinsk behandling, f.eks. blodtryksmedicin, kolesterolsænkende medicin og blodfortyndende medicin,« siger Anne Bo, kandidat i folkesundhedsvidenskab fra Aarhus Universitet, der som led...

Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Professor bytter forskningsarbejdet ud med kommunal hverdag I tre måneder skal professor Thomas Maribo arbejde i hjerteteamet i Aarhus Kommune for at få hverdagen i klinisk praksis under huden. Dette skal åbne for fremtidig forskning i det kommunale sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Den Gyldne Tråd 2022: Tingbjerg Changing Diabetes vil løfte sundheden gennem adfærdsændringer Beboerne i bydelen Tingbjerg har oftere kroniske sygdomme end borgerne i resten af København. Indsatsen Tingbjerg Changing Diabetes forsøger at rette op på den skævhed ved i samarbejde med beboerne at skabe mulighed for at leve sundere. Indsatsen er nomineret til Den Gyldne Tråd 2022 for sit store arbejde med at fremme sundheden i et udsat boligområde.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Ny professor sætter fokus på sygeplejersker i ældreplejen Forskningen i det kommunale sundhedsvæsen har ikke fulgt med det stigende antal opgaver, og det undrer ny professor i sygepleje Annelise Norlyk. Hun er glad for, at hun med sin forskning kan understøtte sygeplejersker i kommunerne.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
Bornholm skræddersyr forebyggelsesforløb til borgere med kroniske sygdomme Hospital, kommune og almen praksis på Bornholm samarbejder om nye forebyggelsesforløb for borgere med type 2-diabetes eller KOL. Forløbene skal være skræddersyet den enkelte borger, og efterspørgslen har været med stor.
Skriv en kommentar
Forsker: Disse tre ting skal til for at få succes med tværsektorielt samarbejde Tværsektorielt samarbejde kan sagtens fungere, men først skal man sikre sig, at der er styr på data, økonomi og ledelse, siger sygeplejerske og postdoc Karin Bundgaard.
Skriv en kommentar
Ny forskning gør op med overdrevne tal for forekomst af diabetes Langt færre dansker ventes at have diabetes i 2030 end vurderet i tidligere prognoser. Antallet af danskere med prædiabetes og danskere, der har nemlig type 2-diabetes uden at vide det, er også langt mindre end hidtil antaget.
Skriv en kommentar