Kun 25 pct. af diabetikere forebygger fodsår hos fodterapeut Sundhedsstyrelsen anbefaler diabetikere at besøge en fodterapeut mindst en gang om året for at mindske risikoen for at udvikle diabetiske fodsår. Men kun 27 pct. af diabetikerne følger ifølge en ny KORA-undersøgelse den rettesnor.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle diabetikere mindst en gang årligt besøger en fodterapeut og får en forebyggende fodundersøgelse. Pointen er at mindste risikoen for at udvikle den alvorlige følgesygdom diabetiske fodsår. Men en ny undersøgelse, som KORA har lavet for Danske Fodterapeuter viser, at tre fjerdedele af diabetikerne – 73 procent af diabetikerne – undlader at besøge fodterapeuten. Rapporten afdækker, hvor mange og hvilke borgere med diabetes, der gik til fodterapi med offentligt tilskud i 2012. »Det er overraskende, at så...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind