Kommuner har jagtet fejlagtigt mål for behandling af misbrugere En misforståelse mellem Sundhedsstyrelsen og landets kommuner betyder, at kommunerne siden 2013 har arbejdet efter en fejlagtig målsætning om at flytte misbrugere fra metadon til anden behandling.

Flere kommuner har siden 2013 arbejdet for at nå et mål om, så hurtigt som muligt at skifte mindst 50 pct. af kommunens misbrugere i behandling med metadon over på en behandling bestående af buprenorphin/naloxon. Det skyldes, at Sundhedsstyrelsen af to omgange har indskærpet ønsket om skiftet fra metadon, men nu erkender styrelsen, at det er fejl, at det er blevet formuleret som et målsætning, som kommunerne har været forpligtet til at leve op til. Målet om 50 pct. er nemlig hverken et politisk eller administrativt mål,...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind