Klinisk retningslinje for dobbeltdiagnoser i høring Sundhedsstyrelsen har sendt en retningslinje for udredning og behandling af personer med både alkoholafhængighed og psykisk lidelse i høring.

Personer med dobbeltdiagnoser, f.eks. samtidigt alkoholmisbrug og psykisk lidelse, er et smertensbarn i det tværsektorielle samarbejde. I det regionale psykiatriske behandlingssystem kan alkoholafhængigheden opleves som en barriere for behandling af den psykiske lidelse, mens  personer med psykisk lidelse kan opleves som vanskelige at behandle i de kommunale alkoholbehandlingsinstitutioner. Derfor er der blevet lavet en national klinisk retningslinje for udredning og behandling af personer, der både er alkoholafhængige og har en psykisk lidelse. Den sender Sundhedsstyrelsen nu i høring, og det er muligt...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.