Nye regler skal hjælpe medarbejdere i arbejdet med magt og demens Nye regler om magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for borgere med demens giver medarbejdere redskaber til situationer, hvor socialpædagogiske indsatser ikke slår til.

Fra årsskiftet skal der ikke længere ligge en godkendelse på forhånd fra kommunalbestyrelsen, når personalet fastholder en borger kortvarigt i hygiejnesituationer. Det samme gælder, hvis en medarbejder på et plejehjem skal handle ud fra hensynet til andre medbeboere ved at fastholde, tilbageholde eller føre en person tilbage til boligen. Ved årsskiftet træder nye regler om brugen af magt og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne i kraft. De giver medarbejdere nye redskaber til at sikre borgerens omsorg og værdighed,...

Prøv Kommunal Sundhed gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få fri digital adgang til alle artikler på Kommunal Sundhed i fire uger. Du modtager også vores nyhedsbrev tirsdag og torsdag, med de seneste nyheder og historier fra det nære sundhedsvæsen. Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.