Næstved, Holstebro og Vordingborg kommuner har valgt at gå ind i forsknings- og udviklingsprojektet ’Mind My Mind’, som skal udvikle og teste et nyt tilbud til børn og unge i skolealderen, der viser tegn på angst, depression eller adfærdsvanskeligheder. Det skriver Næstved Kommune. Mind My Mind er udviklet af TrygFonden og Psykiatrifonden og er et tilbud om individuel psykologisk træning af børn mellem seks og 16, hvor forældre også skal deltage og træne metoder til at mindske konflikter. Formålet med...

Københavns Kommune udvider indsats mod psykisk mistrivsel ‘Mind My Mind’-programmet har gennem tre år har haft succes med at bekæmpe psykisk mistrivsel hos børn og unge. Nu udvides det til hele Københavns Kommune, og på sigt skal det indføres i alle landets kommuner.
Skriv en kommentar
Nu skal tværsektorielle videomøder forfines I et treårigt forskningsprojekt skal der bygges videre på de tværsektorielle videomøder, der har vist positive tendenser i forhold til bedre samarbejde mellem kommune, sygehus og egen læge og skabt tryggere forløb for ældre multisyge. Sundhedsklynge vil også videreudvikle de virtuelle møder.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Buurtzorg-modellen kan være løsningen på nogle af ældreplejens problemer Et projekt med Buurtzorg-modellen i Ikast-Brande Kommune har vist gode resultater på kontinuiteten af medarbejdere hos borgere. Selvom samarbejdspartner gik konkurs, er resultaterne lovende, siger projektchef fra VIVE.
Skriv en kommentar
Ny analyse: Danskere støtter røgfrie udeområder Danskerne har vænnet sig til ikke at ryge indendørs, og nu er turen kommet til at diskuterer røgfrie udeområder, mener forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse i kølvandet på ny analyse af danskernes holdning til røgfrie udeområder.
Skriv en kommentarFlere kommuner slutter sig til børne- og ungepsykiatrisk projekt Erfaringerne med det forskningsbaserede projekt Mind My Mind fra fire forsøgskommuner har allerede ført til, at flere kommuner vil være med. Tre nye får nu chancen.
Skriv en kommentar
Ph.d.-afhandling: Kommuner bør få fælles effektmål ved rehabiliteringsforløb Der er ingen viden om omkostningseffekten ved kommunale rehabiliteringsforløb, siger sundhedsøkonom, der har lavet en ph.d. om emnet. Kommuner skal måle effekten af forløbene og gerne gøre det ens i hele landet, hvis de vil blive bedre.
1 kommentarStor succes med kultur på recept Borgere med depression, stress og angst har fået et bedre helbred, efter at de har deltaget i ‘Kultur på Recept’, hvor fire kommuner har afprøvet forløb med med kulturaktiviteter.
Skriv en kommentar
Forskningsleder ønsker mere fokus på borgerens forløb efter sygehuset Flere sundhedsopgaver rykker til kommunerne, men forskningen følger ikke med, og det er et problem, mener forskningsleder. Han synes, vi ved for lidt om kvaliteten ved de kommunale sundhedsopgaver og de problemer, der kan opstå i forløbet efter sygehuset.
1 kommentar
I Holstebro hjælper nøglepersoner borgere med KOL til at mestre egen sygdom I samarbejde med borgeren hjælper en KOL-nøgleperson med at lave en handleplan, der skal sikre et mere optimalt sygdomsforløb og forhåbentligt udskyde næste indlæggelse.
Skriv en kommentarNy forskning: Fedt i sig selv er godt Det er kalorier i kosten, der tæller, og det spiller ingen rolle, om de kommer fra mættet eller umættet fedt. Det viser ny forskning fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentar